Vitamine pentru bărbați: dozarea și beneficiile

Vitamine pentru bărbați – substanțe organice, care acceptă vigoare și vitalitate puternică jumătate a omenirii. Ritmul modern de viață, alimentația incorectă, stres frecvente, ecologia duce la epuizarea rezervelor de nutrienți în organism. Ca urmare, după 35 de ani omul începe brusc și piardă forma, se deteriorează sistemul imunitar, scade potenta.

vitamine pentru potenta

Pentru recuperare se recomandă să acorde o atenție la complexe de vitamine și minerale și dieta, care ar trebui să domine utile produse (legume, fructe, verdeturi, cereale, produse lactate).

Caracteristici selecție de suplimente pentru barbati

În realitate, pentru slab și puternic jumătate a omenirii, să se simtă sănătos, plin de vitalitate, au nevoie de aceleași vitamine, numai în proporții diferite. Din cauza dezvoltată de mușchi, o constituție corporală, fizică intensă încărcare de sex masculin corpul are nevoie de primirea unui număr mai mare de nutrienți decât de sex feminin.

Teoretic, pentru a obține necesarul de vitamine, micro - și macronutrienți poate fi din alimente. Cu toate acestea, în acest caz, trebuie să mănânce mai mult de două și jumătate de kilogram de carne (B1, PP, B6), pește de mare (D, iod), proaspăt de mere (Cu), coacăz negru (Cu), ardei rosu (Cu), un kilogram de brânză de vaci (calciu), paul kilogram de frunze proaspete de salata verde (B9, caroten) și bea doi litri de lapte (B2, B12), ceea ce este destul de problematic. Astăzi, atât de corect se hrănesc cu o unitate.

Din peste prajit, gras, conservanți, amelioratori de gust, ketchup, maioneza – este familiar pentru produse alimentare pentru omul modern. Și regulate; snacking în grabă, stres, surmenaj definitiv subminează sănătatea bărbaților. Pentru a compensa deficitul de nutrienți ajuta la complexe de vitamine și minerale.

Criterii de selecție:

 1. Componența. Înainte de a cumpăra un supliment alimentar citește eticheta. În sintetice medicamente doza zilnică de substanțe nutritive poate acoperi de la 50 % până la 100% din nevoile organismului. Dacă în fiecare zi în meniu sunt prezente produse lactate, legume proaspete, fructe, este recomandat să cumpere vitamine, care conțin jumătate sau cea mai mare parte (80 %) de zile de dozare nutrienți. Atunci când se referă la dieta dezechilibrata, să prefere amestecurilor, care acoperă 100 % din necesarul zilnic al organismului în substanțe nutritive. Cu toate acestea, astfel de medicamente vor costa mult mai scump. Nu vă fie teamă de supradozaj. Excesul de vitamine vor fi retrase de organism în mod natural.
 2. Luați în considerare stilul de viață și de vârstă. Nevoia de sex masculin organismului în vitamine și minerale crește la efectuarea de munci grele, activ sport, după 40 de ani. Menține sănătatea și starea de bine, se odihnește doar pe o dieta sanatoasa, este foarte dificil.
 3. Fierul nu aveți nevoie. Spre deosebire de femei, acest mineral în cantități mari (mai mult de 10 miligrame pe zi) nociv, el provoacă tremor, afecteaza sistemul cardiovascular, crește riscul de infarct miocardic. Prin urmare, se recomandă de a alege suplimente nutritive, care conțin o cantitate minimă de fier.
 4. Mai mult testosteron. Conform avizului experților, un hormon care este produsă în organism de sex masculin sub influența seleniu, vitamina E și de a crește funcția de reproducere, previne dezvoltarea de probleme de prostata, imbunatateste calitatea spermei, contribuie concepe urmași sănătoși. Pentru a "activa" producția de testosteron se aprovizioneze cu medicamente, în componența cărora intră doza zilnică de seleniu și vitamina E.

Inainte de a cumpara vitamino-mineral complex să acorde o atenție la termenul de valabilitate al produsului. Se interzice de a dobândi restante suplimente alimentare. Sigur, consultați ambalajul complex, acesta trebuie să fie întreagă (fără deteriorări vizibile). În plus, pentru a evita cumpărarea fals, aveți grijă ca în instrucțiuni a fost desemnată țara-producător, importator oficial (în funcție de disponibilitate), cu indicarea numerele de telefon de contact.

vitamine în produsele alimentare

Vitamine pentru bărbați

Luați în considerare, care sunt nutrimentele au cea mai mare valoare în viața oamenilor. Necesarul zilnic este relevantă pentru reprezentanții puternic jumătate a omenirii în perioada de la 20 la 40 de ani.

Tabelul nr. 1 "Zile de nevoia organismului de bărbați în vitamine, macro - și oligoelemente"
DenumireaMedie zilnică de nevoia de miligrame de
Vitamine
Retinol (A)1
Tiamina (B1)1,5
Riboflavina (B2)1,8
Acidul pantotenic (B5)7
Piridoxina (B6)2,2
Acidul folic (B9)0,4
Cianocobalamina (B12)0,0022
Acidul ascorbic (C)100
Calciferol (D)0,01
Tocoferol (E)18
Filochinonă (La)0,065
Biotina (H)0,1
Acizi grași esențiali (F)1000
Rutin (P)150
Acidul nicotinic (PP)25
Macroelementele
Calciu1000
Fosfor700
Magneziu350
De sodiu550
Potasiu2000
Oligoelemente
Fier10
Iod0,20
Fluor3,8
Zinc15
Seleniu0,065
Cupru1,5
Mangan4
Crom0,06
Molibden0,08

Nevoia de vitamine crește atunci când:

 • intense de sport (mai ales în perioada de recrutare a masei musculare);
 • efectuează muncă fizică grea;
 • reducerea potenta;
 • planificarea sarcinii;
 • realizarea de 40 de ani și mai mult;
 • alopecie;
 • slăbirea imunității;
 • hipo - și avitaminoza;
 • boli ale tractului digestiv, atunci când a încălcat procesul de aspirare nutrienți în stomac/intestin;
 • stres;
 • sporită de muncă mentală;
 • lipsa de expunere la soare;
 • arsuri, traume;
 • infecțioase, purulente-inflamatorii;
 • după operație;
 • monoton, se referă la dieta dezechilibrata;
 • abuz de băuturi alcoolice;
 • Fumatul;
 • sindromul de oboseală cronică.

În aceste cazuri, organismul uman se află într-o stare de stres și pentru a menține vitalitatea, el începe să distruge toate nutrimentele cu viteza luminii. În cazul în care pentru a compensa forțele îi lipsește unui sau altui element, de la bărbați se agravează starea de sănătate, scade capacitatea de muncă, rupt de somn, scade rezistenta la factorii nocivi din mediul extern (infecții, intoxicații, căldură, frig), se observă un dezechilibru hormonal de activitate, funcția de secreție internă. Atunci când un deficit de evoluție a bolii: scorbut, rahitism si osteoporoza, pelagra, beriberi.

Vitamine pentru potenta

potență

Fiecare om dorește să fie cel mai bun pentru femei, prin urmare, cu atenție, amănunțit viața intimă "pe rafturi". Cu toate acestea, organele sexuale nu se supun întotdeauna dorința, motivul pentru care acest lucru reduce fertilitatea. Cu această problemă, bărbații se confruntă în diferite epoci: fragedă, maturității, bătrîneții.

Motivele pentru a reduce potenta depinde de caracterul și disfuncții sexuale. Temporară încălcarea, de obicei, cauzate de puternic alcoolică intoxicație, stres, depresie, nervos suprasolicitarea, surmenaj psihic, lipsa de somn. În mod constant gradul redus de potență – o consecință de ținere a stilului de viață, boli ale sferei sexuale (prostatita, uretrită), diete dezechilibrate, consumului de droguri, tutun de substanțe.

Pentru restabilire de funcție de erecție necesară complexă asupra organismului: medicamente, sfatul psihologului, dreptul de rutina de zi cu zi (de locuri de muncă-relaxare), masaj, exerciții.

Amintiți-vă, cheia pentru sănătatea sexuală, bărbații rămâne un stil de viață activ și o alimentație corectă.

Vitamine și minerale pentru a crește potența:

 1. Acidul ascorbic (C). Îmbunătățește permeabilitatea vaselor de sânge, făcându-le mai elastice. Acest lucru este important pentru umplere țesuturilor penisului cu sânge. În plus, vitamina C împiedică formarea de agenți cancerigeni, care cauzează boli de prostata, imbunatateste productia de hormoni, participă la hematopoieza.
 2. Colecalciferolul (D). Stimuleaza productia de testosteron, care îmbunătățește potența, atracție.
 3. Tocoferol (E). Este cel mai indispensabil vitamina pentru baieti. El este implicat în formarea de spermatozoizi, îmbunătățește libidoului. Lipsa de tocoferol în organism bărbații provoacă slăbiciune musculară, indiferență față de sex, reduce numărul de celule roșii din sânge, provoacă acumularea de grăsime.
 4. Vitaminele grupului B. Cresc sinteza de testosteron, refac schimbul de energie, protejează ficatul, îmbunătățește funcționarea inimii, a sistemului nervos.
 5. Zinc. Este materialul de construcție pentru testosteron. Fără acest microelement molecula de hormon sexual nu este format. În rezultat, se observă o dependență nu de zinc, nu produs testosteron, lipsește potență și a apetitului sexual. Un element urmă crește motilitatea spermatozoizilor, crește posibilitatea de conceptie.
 6. Seleniu. Crește calitatea spermei, ceea ce este deosebit de important pentru bărbați, care trateaza infertilitatea. Seleniu reglementează activitatea organelor sexuale, participă la sinteza de testosteron.

Pentru a obține o doză de vitamine, micro - și macronutrienți pentru a îmbunătăți potența în două moduri: cu produse alimentare sau de vitamine complexe, suplimente alimentare.

Vitamine atunci când planificarea sarcinii

Despre sănătatea firimiturile trebuie să aibă grijă nu doar de mama, iar ambele părinte, inainte de a concepe. Planificarea sarcinii – puternici, despre care cred că de departe nu toate. Omul responsabil de cromozomul X, determina sexul viitorului copil.

De starea fizică a tatălui depinde 50 % de sănătate a copilului.

Începe de formare pentru a rămâne însărcinată, medicii recomandă cel puțin șase luni înainte de data preconizată. Pe parcursul acestei perioade, ambii soți trebuie să treacă un examen medical, să renunțe la obiceiurile proaste, de a normaliza dieta. Dacă întâmpinați probleme de sănătate, în mod obligatoriu, să fie tratate.

La etapa de planificare a sarcinii viitorilor parinti este de a lua vitamine, pentru a nu priva organismul copilului de substanțe nutritive.

De ce bea nutrimentele bărbat?

Mai multe soții în mod eronat, că în "pregătire" perioada acorde o atenție sănătății trebuie doar o femeie, pentru că ea va hrăni copilul. Cu toate acestea, nu este așa. De multe ori concepția nu are loc din cauza disfuncții sexuale la bărbați. În plus, patologia de sănătate de la tatăl transmise de mic copil.

Ce vitamine si in ce doza se bea un bărbat, atunci când planificarea sarcinii, este determinată de medic.

Pe ce să acorde o atenție?

 1. Vitamina B9. Saturați sânge cu oxigen, este implicat în fila sistemului nervos a copilului, reduce numărul de un complex de inferioritate de spermatozoizi, care conțin greșit set de cromozomi.
 2. Vitamina A. Afectează formarea de oase, ochi, plămâni, inimă, rinichi în stadiul de embrion.
 3. Vitamina C. Contribuie la absorbtia fierului, oferă stabilă informație genetică.
 4. Vitamina F (Acizi Grasi Omega-3, 6, 9). Facilitează procesul de concepție, este necesar pentru maturare sperma sanatoasa.
 5. Vitamina E. se Luptă cu radicalii liberi, format în organism de sex masculin, are un efect protector asupra celulelor.
vitamine

În plus, necesarul pentru formarea, creșterea numărului, de amplificare a mobilității gameți și de a îmbunătăți calitatea spermei, care contribuie la concepție, este recomandat să ia vitamine complexe, care conțin zinc și seleniu.

26.09.2018